Οι άνθρωποι


Η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι η αγάπη, η χαρά, τα χαμόγελα που ανταλλάσουν κάθε μέρα εκπαιδευτικοί και παιδιά στο Κοπερτί.

Στην ομάδα μας θα συναντήσετε παιδαγωγούς διαφόρων ειδικοτήτων και ηλικιών. Όλοι μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα παιδιά, το κέφι για παιχνίδι και δημιουργία, την ανησυχία για την ανάπτυξή τους, το πάθος μας για τη βιωματική εκπαίδευση και την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη. Λειτουργούμε καθημερινά ως ομάδα με κοινές αξίες και στόχους, με συνέπεια και διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον. Γνωρίστε όλη την ομάδα του Κοπερτί:

 

 

 

 

H ομάδα

Έλσα Χατζημουρατίδου

Διευθύνουσα Σύμβουλος


Ελένη Πετμεζά

Εκπαιδευτικός


Αποφάσισα να σπουδάσω βρεφονηπιοκομία γιατί η προσοχή μου ήταν πάντοτε στραμμένη στα παιδιά. Οι σπουδές μου με έκαναν να αγαπήσω ακόμα περισσότερο αυτό το επάγγελμα. Αυτό που τελικά, όμως, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, εκτός σπουδών, είναι η αγάπη για τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και η φυσική κλίση στην αντίληψη του ρυθμού του παιδικού κόσμου.

Βαγγέλης Γλαντζής

Συνοδός


Υπέροχες διαδρομές ακούγοντας μουσική και τραγούδια. Παρατηρώντας από το παράθυρο το κάθε τι που βλέπουν τα παιδιά, δεκάδες ερωτήσεις και απαντήσεις με αυθεντικότητα ειλικρίνεια και ομαδικό πνεύμα. Όμορφες συνθήκες εργασίας, αυτό που ήθελα πάντα στη "δουλειά" μου και πιστέψτε με δεν εργάζομαι πρώτη φορά!

Δήμητρα Πετρακίδου

Εκπαιδευτικός


Είμαι δασκάλα στο ΚΟΠΕΡΤΙ από την πρώτη του μέρα. Θυμάμαι την μεταμόρφωση του κτιρίου, τον ενθουσιασμό στο αντίκρισμα των πρώτων μαθητών, τις αγωνίες μας, τα δάκρυα των παιδιών, τα γέλια και τα παιχνίδια της πρώτης μας παρεούλας! Οι πρώτοι μου μαθητές τελειώνουν πια το δημοτικό κι εγώ εκτός από δασκάλα, είμαι και μία από τις μαμάδες του σχολείου.

Νάνσυ Πασόλη

Συνοδός


Εργάζομαι στο ΚΟΠΕΡΤΙ από το 2011 έως και σήμερα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη και τυχερή που ασκώ το επάγγελμα που αγαπώ και έχω σπουδάσει. Κάθε χρόνο οι προκλήσεις είναι διαφορετικές με τα παιδιά και εμείς δοκιμαζόμαστε μαζί τους. Οι στιγμές που ζεις με τα παιδιά καθημερινά είναι ξεχωριστές και αμέτρητες, η υποδοχή και η αγάπη που εισπράττω είναι αναντικατάστατη και μια επιβράβευση για εμένα, μια ζωγραφιά, μια αγκαλιά είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας.

Κωνσταντίνα Λογδανίδου

Εκπαιδευτικός


Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Από το 2007 εργάζομαι σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, παιδότοπους και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Στο ΚΟΠΕΡΤΙ τοποθετήθηκα το 2013. Αγαπώ ότι έχει να κάνει με παιδιά, το απρόβλεπτο στη συμπεριφορά τους, τις «καινούριες λέξεις» που χρησιμοποιούν,  το ότι χαίρονται με τα πιο απλά πράγματα, το ότι συχνά μπερδεύονται και με φωνάζουν «μαμά». Σκοπός μου είναι να μαθαίνω στα παιδιά να εκτιμούν τον εαυτό τους, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να κάνουν φίλους, να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να προσπαθούν. Αυτό που προσφέρει η δουλειά σε μένα είναι ότι με κάνει να νιώθω πάλι παιδί.

Ευαγγελία Βράγγα

Εκπαιδευτικός


Στην οικογένεια του Κοπερτί μπήκα το 2015 και από τότε αυτή η εμπειρία μόνο πολλές γνώσεις και όμορφα συναισθήματα μου δίνει. Η καθημερινή επαφή με τα παιδιά είναι κάτι πολύτιμο, καθώς μαθαίνουν τα παιδιά από τους μεγάλους και οι μεγάλοι ακόμη περισσότερα από τα παιδιά. Μία αυθόρμητη αγκαλιά, ένα χαμόγελο κι ένα φιλί αρκούν για να είναι η κάθε μέρα μου ξεχωριστή!

Χρήστος Μπουμπουτίνης

Οδηγός


Εργάζομαι τα τελευταία 8 χρόνια στον παιδικό σταθμό. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με την οδήγηση, πόσο μάλλον ως οδηγός σχολικού. Μετά από τόσο καιρό έχω να πω ότι ειλικρινά το να δουλεύει κανείς με παιδιά είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν!

Χρήστος Ερκέκογλου

Μουσικός


Έχω σπουδάσει μουσικοπαιδαγωγικά στο Σύγχρονο Ωδείο με την Παυλίνα Λιάτσου και παραδοσιακά κρουστά με τον Γιώργο Μαυρομμάτη. Από το 1996 διδάσκω μουσική στους μικρούς μουσικόφιλους της πόλης μας, φροντίζοντας να αγαπήσουν την μουσική μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τον ρυθμό και την εκφραστική κίνηση. Είμαι συνιδρυτής του μουσικού εργαστηρίου Κρουστόφωνο. Στο Κοπερτί φροντίζω για την μουσική αγωγή των παιδιών από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.

Βάσω Τζανέτου

Εκπαιδευτικός


Κάθε χρονιά στο Κοπερτί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Είναι μοναδικά και αναντικατάστατα τα συναισθήματα που μας βγάζουν αυτές οι ψυχούλες. Κάθε ένας από εμάς οφείλει να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση του παιδιού. Η ανταμοιβή έρχεται με τον καλύτερο τρόπο: αγκαλιές, φιλιά, αγάπη, εμπιστοσύνη κι ευτυχία που προσφέρουν απλόχερα τα παιδιά

Έλενα Καραγιάννη

Εκπαιδευτικός


Είμαι βρεφονηπιαγωγός και στο Κοπερτί έχω το τμήμα των μικρών. Ως μαμά δύο κοριτσιών καταλαβαίνω πώς αισθάνονται οι γονείς όταν μας εμπιστεύονται. Η πιο ωραία στιγμή για εμένα είναι όταν τα παιδάκια τρέχουν και μ' αγκαλιάζουν αυθόρμητα, χαρούμενα, γελαστά και κάθε πρωί, στην παρεούλα μας, όταν λέμε τα νέα μας, συζητάμε, μαθαίνουμε καινούργια τραγούδια και παραμύθια.

Αναστασία Ρασιδάκη

Εκπαιδευτικός


Ανήκω στην οικογένεια του Κοπερτί σχεδόν από την αρχή, ως δασκάλα για τα πιο μικρά παιδάκια. Είναι θαύμα να στηρίζεις το μωρό να ωριμάζει, να αναπτύσσεται κοινωνικοσυναισθηματικά, να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του με χαρά και να γίνεται παιδάκι. Ως μαμά πια καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των γονιών. Την αγάπη που δίνω στα παιδιά την εισπράττω πολλαπλάσια.

Νατάσα Μισαηλίδου

Εκπαιδευτικός


Με τη συμμετοχή μου στην παιδαγωγική ομάδα του Κοπερτί είμαι κάθε μέρα μια ευτυχισμένη βρεφονηπιοκόμος. Μεταδίδω στα παιδιά γνώσεις, αρχές, ήθος, ελευθερία ιδεών και πνεύματος. Τους βοηθάω να βάζουν σε ό,τι κάνουν το συναίσθημά τους. Εκτός, όμως, από το να διδάσκω, διδάσκομαι από τον αυθορμητισμό τους, την ανιδιοτελή αγάπη, την ειλικρίνειά και την όρεξή τους.

Άλκηστις Καυκοπούλου

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος


Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο και παρέχω συμβουλευτική και διάγνωση σε χώρους προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης δρω στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση σεμιναρίων και διαλέξεων που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ευπαθείς ομάδες στην Κοινότητα.

Ματίνα Προσκυνητοπούλου

Εκπαιδευτικός


Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκω στην οικογένεια του Κοπερτί από το 2015. Η χαρά μου έγκειται στο να στηρίζω τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα προς την μάθηση, την ανεξαρτησία και την κοινωνικοποίηση! Καθημερινά παίρνω αγάπη και ενέργεια από το παιδιά και αυτό επιβεβαιώνει την επιλογή μου να γίνω νηπιαγωγός! Απολαμβάνω το συναίσθημα όταν στο τέλος της χρονιάς βλέπω μια δεμένη και γεμάτη χαμόγελα ομάδα!!!

Χριστίνα Αναστασιάδου

Εκπαιδευτικός


Ως Βρεφονηπιοκόμος στόχος μου είναι να καθοδηγώ και να βοηθώ, με γνώμονα την ενσυναίσθηση, το κάθε παιδί ξεχωριστά να εξελιχθεί σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η χαρά μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη που βρίσκομαι μέσα στην αγκαλιά του Κοπερτί και αποτελώ πλέον μέλος της οικογένειας του σχολείου.

Ζωή Ραμπότα

Εκπαιδευτικός


Έχω τη χαρά να βρίσκομαι κι εγώ στην όμορφη συντροφιά των εκπαιδευτικών του ΚΟΠΕΡΤΙ και να εργάζομαι ως νηπιαγωγός. Κάθε σχολική χρονιά μας προσφέρει όμορφες εμπειρίες, γέλια, τραγούδια, στιγμές γεμάτες χαρά και παιχνίδι, που τις μοιραζόμαστε δάσκαλοι και παιδιά. Μέσα από την καθημερινή επαφή μας μαζί τους μας δίνει την ευκαιρία να γινόμαστε κι εμείς παιδιά, να παίρνουμε παράδειγμα από τον αυθορμητισμό τους, την αγάπη και τα χαμόγελα και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς σαν εκπαιδευτικός.

Κατερίνα Χασιώτου

Εκπαιδευτικός


Περνώντας έξω από Κοπερτί και βλέποντας τα γελαστά παιδιά και τους υπέροχους στολισμούς του νεοκλασικού, επιθυμούσα να εργαστώ και εγώ εδώ. Μετά τις σπουδές μου στην ειδικότητα της παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας, δημιουργίας και έκφρασης το 2007, ξεκίνησα πρακτική στο Κοπερτί. Η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε το 2008. Από τότε ανήκω σ’ αυτή τη μοναδική ομάδα.

Ιωάννα Φουντούκα

Εκπαιδευτικός


Σπούδασα νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φέτος ως μέλος της ομάδας του «Κοπερτί», πραγματοποιώ το όνειρο που είχα, να συνεισφέρω στην ανάπτυξη και εξέλιξη των μικρών παιδιών. Το ζεστό κλίμα των ανθρώπων και η δημιουργικότητα που αποτυπώνεται στο χώρο, με εμπνέουν καθημερινά στο να προσφέρω το καλύτερο δυνατό του εαυτού μου. Η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, γεμάτη από μοναδικά συναισθήματα με βασικότερο την αγάπη, που την εισπράττουμε στην πιο απλή και αγνή μορφή της, τις αγκαλιές δηλαδή των παιδιών στις πιο ανύποπτες στιγμές!

Αλεξάνδρα Μουρατίδου

Συνοδός


Σπούδασα Βρεφονηπιοκόμος, άρα έχω επιλέξει άρα ο εργασιακός μου βίος να αφορά σε κάθε περίπτωση τα «παιδιά». Εργάζομαι στο Κοπερτί ως συνοδός του σχολικού λεωφορείου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που καταφέρνω καθημερινά να τους προσφέρω την ασφαλή μετακίνηση τους, σε συνεργασία με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους του Κοπερτί.

Βαγγελιώ Μιχαλούδη

Γραμματέας


Ως γραμματέας υποδέχομαι κάθε απόγευμα τα παιδιά και γεμίζω χαμόγελα. Βρίσκω μοναδικό το πώς κάθε χρόνο αναπτύσσονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με παιδιά και γονείς. Είναι σημαντική η στήριξη όλων κατά την περίοδο προσαρμογής των παιδιών στο νέο περιβάλλον και τη νέα καθημερινότητα. Απαραίτητη είναι και η υποστήριξη προς τους γονείς και η συνεχής εξυπηρέτηση.

Κωνσταντίνος Δημολιός

Εκπαιδευτικός


Είμαι ένας νηπιαγωγός με καλλιτεχνικές και μιντιακές ανησυχίες. Σπούδασα στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. Από το 2016 είμαι μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Κοπερτί διερευνώντας και διευρύνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά μου. Η αγάπη, η ανεμελιά, οι στιγμές μάθησης-ανακάλυψης και η χαρά που δίνω και λαμβάνω από τα παιδιά καθημερινά, αποτελεί τον λόγο που επέλεξα το επάγγελμα του παιδαγωγού.

Ελένη Καζαντζίδου

Εκπαιδευτικός


Είμαι νηπιαγωγός στο τμήμα των μικρών προνηπίων. Επέλεξα να κάνω αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι πραγματικά συναρπαστικό να γίνεσαι καθημερινά παιδί, να γεμίζεις με εμπειρίες και γνώσεις! Η καλύτερη στιγμή μέσα στην ημέρα στο Κοπερτί, για μένα είναι όταν είμαστε μαζί με τα παιδιά στην παρεούλα και κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά για να ξεκινήσει χαρούμενα η μέρα μας.

Χαρά Κοσμά

Νοσηλεύτρια


Η αγάπη μου για τα παιδιά  και η θέληση μου να βοηθάω τους ανθρώπους με έκανε να επιλέξω την κατεύθυνση της παιδαγωγικής αλλά και της νοσηλευτικής. Στο Κοπερτί μου δόθηκε η χαρά και ευκαιρία  να εργαστώ συνδυάζοντας και τις δύο ειδικότητες. Η ευτυχία του παιδαγωγού είναι να βλέπεις καθημερινά τη χαρά των παιδιών ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, ξέροντας ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευσή του.

Κατερίνα Γκιλέκα

Γραμματέας


Έχω αναλάβει τα καθήκοντα της γραμματείας κατά την απογευματινή λειτουργία του Κοπερτί. Σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι το να χτίζω συνεχώς μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς, ενώ παράλληλα να διευκολύνω πρακτικά και οργανωτικά τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Μου δίνει μεγάλη χαρά να αντικρίζω καθημερινά ένα σχολείο, στο οποίο δε λείπει ποτέ το χαμόγελο.

Μάγδα Καστρινοπούλου

Εκπαιδευτικός


Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που βρίσκομαι στην οικογένεια του Κοπερτί, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπώ. Είναι θαύμα να δουλεύεις με παιδιά καθημερινά και να τους μαθαίνεις πως να ανακαλύψουν τον κόσμο και την μάθηση. Η αγάπη που εισπράττεις καθημερινά είναι ανεκτίμητη. Βοηθάς τα παιδιά να διαμορφώσουν προσωπικότητα, χαρακτήρα, γίνεσαι μια δεύτερη οικογένεια γι’ αυτά και νιώθω περήφανη που συμμετέχω σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι συναρπαστικό να γίνεσαι και εσύ καθημερινά παιδί και να γεμίζεις εμπειρίες και γνώσεις. Η καλύτερη ανταμοιβή για μένα είναι η αγκαλιά, το φιλί και ένα «σ’ αγαπώ κυρία» μέσα από την καρδιά των παιδιών.

Φανή Αρβανιτίδου

Υπεύθυνη καθαριότητας


Είμαι υπεύθυνη για την καθαριότητα του χώρου. Εργάζομαι στο Κοπερτί από τότε που άνοιξε. Μπορεί η δουλειά μου να είναι κουραστική, αλλά με ένα χαμόγελο και μια αγκαλίτσα από τα παιδιά μας, παίρνω ενέργεια για να συνεχίσω αυτό που κάνω στον υπέροχο χώρο που εργάζομαι. Και τον λέω υπέροχο γιατί βλέπεις τα παιδιά να έρχονται μικρά, πολύ μικρά, να πηγαίνουν νήπια, να φεύγουν από τον παιδικό και να σε βλέπουν έξω, μετά από χρόνια και να σου λένε πόσο ωραία περνούσαν τότε στο Κοπερτί.

Αλεξία Τασιούκα

Εκπαιδευτικός


Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η αγάπη μου για τα παιδιά ήταν η αφετηρία γι’ αυτό το υπέροχο και συνάμα μοναδικό ταξίδι γεμάτο καθημερινά με παιδικές φωνές, αγκαλιές, όνειρα, φιλίες, ανησυχίες, αισιοδοξία.. Δεν περιγράφονται με λόγια τα συναισθήματα που σου δίνει η επαφή με τα παιδιά!! Θα θυμάμαι πάντα πως «Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο». ΚΟΠΕΡΤΙ σ’ ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη αγκαλιά σου.. κοντά σου κάθε μέρα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία πλημμυρισμένη με ιδέες, χρώματα και μελωδίες!!

Σοφοκλής Γρηγοριάδης

Οδηγός


Τελειώνοντας το Λύκειο σπούδασα στη Σχολή Πυθαγόρα Γραφικές Τέχνες. Παράλληλα εργαζόμουν σε ένα διαφημιστικό γραφείο όταν άρχισαν οι υπολογιστές να εισβάλουν στο χώρο χρειαζόταν μεγαλύτερη επένδυση κι έκλεισε το γραφείο. Αργότερα ασχολήθηκα για 13 χρόνια ως πατρονίστ – κόφτης ενδυμάτων ώσπου και οι βιοτεχνίες έφυγαν από την Ελλάδα. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζομαι ως οδηγός σχολικών λεωφορείων μόνο σε παιδικούς σταθμούς

Νίνα Ιωάννα Κοϊδη

Εκπαιδευτικός


Εργάζομαι στο Κοπερτί μετά την αποφοίτησή μου από το τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ. Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή. Καλούμαστε να εμπνεύσουμε τα παιδιά, να μας εμπιστευθούν, να νιώσουν ασφάλεια, να γίνουν μέλη μιας ομάδας. Πρέπει να εξελισσόμαστε συνέχεια ως εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας και να τους προσφέρουμε τα κατάλληλα εφόδια.

Τάσος Τζιτζιγιάννης

Οδηγός


Έχω αναλάβει το έργο της μεταφοράς των παιδιών τις απογευματινές και βραδινές ώρες από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα. Με φωνάζουν τα παιδιά ο “Τάσος ο γίγαντας” ή ο “Τάσος ο φιλότιμος”…για να με ξεχωρίζουν από τον άλλον Τάσο τον Διευθυντή. Τα τραγούδια, τα παλαμάκια, τα αστεία του συνοδού και τα χαμόγελα των γονέων είναι πιστεύω το καύσιμο του λεωφορείου μας. Οδηγός Σχολικού Λεωφορείου του Κοπερτί εδώ και 4 χρόνια περιμένω καθημερινά να 'ρθει η ώρα να ξεκινήσουμε…

Ελίζα Τουφεξίδη

Εκπαιδευτικός


Εργάστηκα στο “Κοπερτί”,  αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα, παρακολούθησα σεμινάρια μουσικής αγωγής, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής αγωγής. Από αγάπη για τη μουσική μικρή έμαθα βιολί, απέκτησα πτυχία στα ανώτερα θεωρητικά, συμμετείχα στην μπάντα δρόμου το Κρουστόφωνο και εργάστηκα ως δασκάλα σε ωδείο.

Ελένη Τσαλίκη

Εκπαιδευτικός


Λίγο μετά την πρακτική μου ως βρεφονηπιοκόμος, μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στην οικογένεια του ΚΟΠΕΡΤΙ. Κάθε μέρα εδώ είναι ξεχωριστή. Η επαφή με τα παιδιά είναι μοναδική και φυσικά είναι αυτή που μας εμπνέει καθημερινά να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη μετέπειτα πορεία τους.

Μαρία Τσακοντσή

Εκπαιδευτικός


Μέσα στον κόσμο του Κοπερτί, είδα με μάτια πιο καθαρά από ποτέ, το μεγαλείο της παιδικής σκέψης, την αξία της ελεύθερης ψυχής και την ουσία της πνευματικής και ηθικής καλλιέργειας. Περήφανη που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του, απολαμβάνω καθημερινά αυτή την διαδρομή των παιδιών προς την ανακάλυψη του κόσμου, βάζοντας και το δικό μου παιδαγωγικό λιθαράκι στην κοινή αυτή πορεία, με πυρήνα και οδηγό το ίδιο το παιδί.

Δήμητρα Γκέντσου

Εκπαιδευτικός


Είμαι δασκάλα στο τμήμα των «μικρών» παιδιών, ηλικίας 2-3 ετών. Νιώθω τυχερή γιατί: ασχολούμαι με αυτό που σπούδασα, Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, είχα καλούς δασκάλους, που έγιναν πρότυπο και αφορμή να επιλέξω αυτό το επάγγελμα, μα πιο πολύ γιατί η καθημερινότητα μου περιβάλλεται από παιδιά που προσφέρουν απλόχερα χαρά, γέλιο και αγάπη.

Γεωργία Ρήγα

Εκπαιδευτικός


Είμαι απόφοιτη του τμήματος βρεφοκομίας και προσχολικής αγωγής ΑΜΕΑ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία μου με το ΚΟΠΕΡΤΙ άρχισε το 2012,όταν ξεκίνησα εκεί την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση και τους τελευταίους μήνες εργάζομαι ως συνοδός στο λεωφορείο που μεταφέρει τους μικρούς μας φίλους. Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω στη ομάδα του ΚΟΠΕΡΤΙ

Χρυσούλα Παπουλίδου

Νοσηλεύτρια


Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έγινα μέλος της οικογένειάς του Κοπερτί λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά με ώθησε να διατηρήσω αυτή την καθημερινή επαφή φροντίζοντάς τα πάντοτε με αγάπη, ευαισθησία και χαμόγελο.

Αγγελική Σουρμελίδου

Συνοδός


Έχοντας την πεποίθηση ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν ο καθένας μας έκανε επάγγελμα αυτό που πραγματικά αγαπούσε, αποφάσισα να το κάνω κι εγώ πράξη. Ξεκίνησα τις σπουδές μου ως κοινωνική λειτουργός- θεολόγος, αλλά αυτό που πάντοτε αγαπούσα απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί, ήταν τα παιδιά! Έτσι επειδή ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσει κανείς τα όνειρα του συνέχισα τις σπουδές μου ως βρεφονηπιοκόμος και είχα την τύχη να εργαστώ στον παιδικό σταθμό που πάντοτε θαύμαζα, το Κοπερτί! Ζω σε ένα φιλικό περιβάλλον γεμάτο ανθρώπους με αγάπη και μεράκι γι' αυτό που κάνουν!

Κωνσταντίνα Σφέτσιου

Εκπαιδευτικός


Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του. Το 2016 είχα την πρώτη μου επαφή με το ΚΟΠΕΡΤΙ. Η φιλοσοφία του σχολείου, οι υποδομές, η οργάνωση, οι ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, οι αξιόλογοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, η ομαδικότητα, οι κοινοί στόχοι και κυρίως η αγάπη και ο σεβασμός προς τα παιδιά ήταν η αιτία που επιδίωξα να εργαστώ στο Κοπερτί. Στόχος μου είναι να διαμορφώσω παιδιά αυτόνομα, με αξίες ισότητας και δικαιοσύνης, με σεβασμό προς τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον και κυρίως με αγάπη προς τον εαυτό τους, μέσω της παιδοκεντρικής και βιωματικής προσέγγισης.

Ιωάννα Κοτανίδου

Εκπαιδευτικός


Στο Κοπερτί ξεκίνησα να εργάζομαι από το 2006 ως βρεφονηπιοκόμος. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι μέχρι και σήμερα στο Κοπερτί. Ως μαμά πλέον, μπορώ να συμμεριστώ τις ανησυχίες των γονιών τη στιγμή που αποχωρίζονται για πρώτη φορά τα παιδιά τους. Γι΄ αυτό προσπαθώ, μαζί με τις συναδέλφους μου, να προσφέρω την πιο ασφαλή και ζεστή αγκαλιά στα μικρά παιδιά του σχολείου μας.

Κούρτη Μιχαέλα


Η καθημερινή συναναστροφή με τα παιδιά είναι γεμάτη αγάπη, εκπλήξεις και πολλά χαμόγελα! Είμαι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ανήκω κι εγώ στη δημιουργική ομάδα του Κοπερτί. Η πληθώρα των συναισθημάτων που με κατακλύζει καθημερινά, η δημιουργικότητα, η μάθηση, η ανακάλυψη κ ο αυθορμητισμός των παιδιών είναι κάποιοι από τους λόγους που επέλεξα αυτό το επάγγελμα.

Σπυριδούλα Νικομάνη

Συνοδός


Ως συνοδός του σχολικού λεωφορείου προσπαθώ καθημερινά να κάνω την μετακίνηση των παιδιών όσο πιο χαρούμενη και παιχνιδιάρικη μπορεί να γίνει. Γιατί το πιο ευχάριστο απ΄ όλα είναι να βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα.

Μέτσι Άρτα

Υπεύθυνη καθαριότητας


Εργάζομαι τα τελευταία 9 χρόνια στον τομέα Καθαριότητας του Κοπερτί. Είμαι χαρούμενη που έχω την ευκαιρία καθημερινά να δουλεύω ανάμεσα σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά αξίζουν τα πάντα κι εγώ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Κοπερτί δίνουμε τα πάντα γι’ αυτά! Χαίρομαι ιδιαίτερα αυτή την επαφή και εύχομαι να μπορώ να εργάζομαι πάντα σε αυτό τον υπέροχο χώρο!

Τάσος Γλαντζής

Εκπαιδευτικός


Όντας νηπιαγωγός από το 1988, ό,τι ζω καθημερινά στις τάξεις μας, σαν εικόνες, συναισθήματα, ματιές, λόγια και σκέψεις αποτελούν πλέον όλο το νόημα της ζωής. Κάθε μέρα συναντάμε όλες τις ανθρώπινες αξίες, τη δημιουργία, τη συνεργασία την ομορφιά της πιο πλούσιας και ενδιαφέρουσας περιόδου της ανάπτυξης του ανθρώπου.

Ιμάντ Μπατάινε

Παιδίατρος


Γεννήθηκα πριν κάποια χρόνια στην Ιορδανία. Σπούδασα Ιατρική στο ΑΠΘ. Είμαι ο παιδίατρος του Κοπερτί και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο των παιδιών.

Χρύσα Δημητριάδου

Εκπαιδευτικός


Πιστεύω ότι το σημαντικότερο έργο μίας νηπιαγωγού είναι να προσφέρει στα παιδιά γενικές γνώσεις, αλλά και να τα μαθαίνει να προσπαθούν, να μην το βάζουν κάτω, να σέβονται το ένα το άλλο και να συνυπάρχουν σε μια ομάδα. Είμαι ευγνώμων γιατί στο Κοπερτί συνεργάζομαι με εκπαιδευτικούς που έχουμε κοινούς στόχους και «πιστεύω», δίνοντας καθημερινά αγάπη και φροντίδα στα παιδιά.

Μαντώ Μαυρουδή

Εκπαιδευτικός


Ξεκινώντας απ΄την Κέρκυρα, περνώντας για σπουδές από τα Γιάννενα, έφτασα στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας ένα χώρο που θα με εκφράζει και θα μου επιτρέπει να «δημιουργήσω». Και μια μέρα βρέθηκα στο «Κοπερτί». Ήταν ο χώρος που με δέχτηκε στη ζεστή του αγκαλιά και με άφησε να δώσω και να δίνω καθημερινά την αγάπη μου στα παιδιά που φροντίζω με πολύ μεράκι να πάρουν όλα τα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους.

Οι ιδρυτές

Ανδρέας Μιχαλούδης
Τάσος Γλαντζής
Αντώνης Βακάλης

"Κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι ρούσι, κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι γκρι ..."

Έτσι διαλέγανε παλιότερα τα παιδιά ποιος θα τα φυλάει, ποιος θα κυνηγάει, ποιος θα χωριστεί. Αυτό το παιδικό λάχνισμα «Το Κοπερτί» που έχει όλη τη χαρά του παιχνιδιού στη γλώσσα των παιδιών διαλέξαμε για να βαφτίσουμε το σχολείο μας.