Φιλοσοφία – subpage κοινωνικό σχολείο

Το ΚΟΠΕΡΤΙ μέσα στην κοινωνία

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το 2006, επιλέξαμε τη συμμετοχή στην κοινωνία και στις ανάγκες της. Στο μέτρο του δυνατού κάθε φορά, προσπαθούμε να βοηθάμε και να υποστηρίζουμε φορείς που επιτελούν ανθρωπιστικό έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο το σχολείο μας έχει  προσφέρει και συνυπάρξει με το “Χαμόγελο του παιδιού”, τα “Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης-Κ.Ι.Α”, την “Αμυμώνη”, τον “Σύλλογο γονέων παιδιών με ρευματοπάθειες”, τον “Ξενώνα Μεταναστών”, το “Παιδικό χωριό S.O.S. Πλαγιαρίου”, το “Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός”, τον “Σύνδεσμο Εκδοτών Β. Ελλάδος”, το “Δημοτικό Σχολείο της Ισραηλιτικής κοινότητας”, τον “Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος”, το “Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Θεσσαλονίκης”, το “Πειραματικό Σχολείο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ”, την “Ο.Μ.Ε.Ρ.”, τον “Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό”, το “Tμήμα Καρκινοπαθών παιδιών του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου”  καθώς και με πλήθος άλλων σχολείων, συλλόγων γονέων, σωματείων εργαζομένων και φιλανθρωπικών οργανώσεων, για τους οποίους πολλοί από τους εκπαιδευτικούς του ΚΟΠΕΡΤΙ προσέφεραν παιδαγωγικό έργο και πριν την ίδρυση του σχολείου μας ως ενεργοί και ανήσυχοι πολίτες.

leave a comment

A nice comment is very much appreciated!


"Κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι ρούσι, κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι γκρι ..."

Έτσι διαλέγανε παλιότερα τα παιδιά ποιος θα τα φυλάει, ποιος θα κυνηγάει, ποιος θα χωριστεί. Αυτό το παιδικό λάχνισμα «Το Κοπερτί» που έχει όλη τη χαρά του παιχνιδιού στη γλώσσα των παιδιών διαλέξαμε για να βαφτίσουμε το σχολείο μας.