Το ΚΟΠΕΡΤΙ στηρίζοντας τις προσπάθειες της Κοινωνικής Οργάνωσης “ΑΡΣΙΣ” για τα όνειρα των προσφυγόπουλων που αναμένουν να διασχίσουν τα σύνορα αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, συμμετέχει στην διεθνή Εκστρατεία “Destination Unknown”, που διευθύνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Terre des Hommes. Στόχος της εκστρατείας είναι η προστασία και η συνηγορία υπέρ των παιδιών σε κίνηση, των παιδιών δηλαδή που έχουν αφήσει το σπίτι τους, που βρίσκονται καθοδόν προς ένα νέο προορισμό ή έχουν ήδη φτάσει σε αυτόν, κινούνται εντός των χωρών ή διασχίζουν τα σύνορα, συνοδευόμενα ή μόνα, αναγκασμένα να μεταναστεύσουν, είναι πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ή νομάδες.
Στηρίξτε την προσπάθειά μας να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να πιούνε νερό, να φάνε, να παίξουν και να ζωγραφίσουν, να ακούσουν μουσική, να ξεφύγουν από τον πόλεμο που άφησαν και να φανταστούν τον κόσμο που αναζητούν, πριν τη συνέχεια ενός ταξιδιού με προορισμό μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Το ΚΟΠΕΡΤΙ θα αποτελέσει τόπο συλλογής επιλεγμένων ειδών για τους πρόσφυγες μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ειδικότερα:
Αδιάβροχα, Σακκίδια, sleeping bags, μάρσιποι, παπούτσια κλειστά, γάντια, σκουφιά, νερά ατομικά, χυμοί ατομικοί, γάλατα μακριάς διάρκειας, γάλα σε σκόνη, κονσέρβες-όχι χοιρινού, σταφίδες, ξηροί καρποί, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια, βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, πάμπερς, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, παιδικά παυσίπονα, παιδικές αντιβιώσεις κρέμες για συγκάματα και εγκαύματα, γάζες, βιταμίνες, ταλκ, είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (μαρκαδόροι, κηρομπογιές, πλαστελίνες)
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ” ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Η ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
Φτιάξτε μία σακούλα ή όσες θέλετε με αυτά που ζητάμε, βάλτε την αγάπη σας, γράψτε την με μαρκαδόρο και φέρτε τις στο ΚΟΠΕΡΤΙ και εμείς θα εξασφαλίσουμε την αποστολή τους.
Έτσι εξοικονομούμε όλοι οι εθελοντές πολύτιμο χρόνο και δύναμη.
ΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Α, Γ, Π ή Β ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ για να ξέρουμε την κατηγορία του. Κάθε σακούλα να μην περιέχει περισσότερα ή λιγότερα απ΄ότι αναφέρουμε.
Τι μπορούν να περιλαμβάνουν οι σακούλες:
Έχουμε 4 κατηγορίες: Α. Γ. Π. Β
Α. ανδρική σακούλα (χαρτί υγειάς, οδοντόβουρτσα κι οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα-όχι χοιρινού, κουτάλι ή πηρούνι) (Α)
Γ. γυναικεία σακούλα (Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα-όχι χοιρινού, κουτάλι ή πηρούνι) (Γ)
Π. παιδική σακούλα (κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, ατομική μαρμελάδα + κουταλάκι) (Π)
Β. βρεφική σακούλα (6 πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών) (Β)

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τράπεζα συλλογής ειδών «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ», Βενιζέλου 70, Τηλ: 2315504301, ωράριο: Δευτ.- Παρ. 09:00- 17:00

IMG_4317