ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – subpage 03

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Η αγκαλιά του Κοπερτί είναι ανοιχτή τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς που συχνά νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν τη χαρά και τον ενθουσιασμό για τα επιτεύγματα των μικρών τους, την αμφιβολία, τα ερωτηματικά και την ανάγκη για πληροφόρηση πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ευχόμαστε και στη νέα σχολική χρονιά, με τη δική σας συμμετοχή, να μπορέσουμε να φωτίσουμε πτυχές της πολύπλευρης διαδικασίας που εμπεριέχεται στο «είμαι γονιός» ώστε η σχέση μας με τα παιδιά να δυναμώνει και να εμπλουτίζεται μέσα από την γνώση, τη χαρά και το μοίρασμα.

Επίσης και στην νέα χρονιά διατηρούμε τη δωρεάν παροχή συμβουλευτικής σε ατομικό επίπεδο για τους γονείς και πιστεύουμε ότι η παροχή πληροφορίας για θέματα κοινού προβληματισμού σε ανοιχτές διαλέξεις μπορούν να κάνουν σταδιακά τη διαφορά. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε πάντα από μία βασική αναφορά σε θέματα που είναι στη βάση κάθε σχέσης γονιού-παιδιού ώστε στη συνέχεια να έχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τη θεματολογία μας πάνω σε δικά σας αιτήματα και ότι ανάγκες μπορεί να γεννήσει κάθε νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 11.00- 14.30

«Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε καλύτερα και να ακούμε τον άλλον»

Ομιλήτριες – συντονίστριες:

  • Άλκηστις Καυκοπούλου, Εκπαιδευτική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια
  • Όλγα Παΐζη, Ψυχοπαιδαγωγός

Ένα βιωματικό τρίωρο για να έχουμε καλύτερη σχέση με τα παιδιά μας-Μέρος α΄ Σε αυτές τις τρεις ώρες θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ακούμε πραγματικά τα παιδιά μας και να ερχόμαστε κοντά τους. Θα σας προσκαλέσουμε να δοκιμάσουμε παιχνίδια ρόλων για να εξασκηθούμε στις καθημερινές προκλήσεις στις σχέσεις μας με τα παιδιά.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 11.30-13.00

“Το Σχολείο της χαράς και της καρδιάς…”

Παρουσίαση βιβλίου: “Η Εμψύχωση στη διδασκαλία-μάθηση” εκδ. Φαγκότο

Εισηγήτριες:

  • Γεωργία Γκανά, Εκπαιδευτικός
  • Ελένη Ζησοπούλου, Εκπαιδευτικός
  • Γιώτα Χατζηκαμάρη -Εκπαιδευτικός

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, 11.00 π.μ.

“Η κατασκευή του Bullying – σχολικός εκφοβισμός”

Συντονιστές:

  • Σύλβια Αραπίδου, Ψυχολόγος(Μ.Α)- Ψυχοθεραπεύτρια-Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια &
  • Δημήτρης Μπάσογλου, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, Οικογενειακός Συστημικός Θεραπευτής, Συστημικός Εκπαιδευτής-Επόπτης

Σάββατο 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 11.00 π.μ.

“Η ανάπτυξη του λόγου στο παιδί”

Εισηγητής:

 • Μιχάλης Τόσκας-Λογοπαθολόγος

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής στη Γραμματεία, τηλ:2310 866123. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας για την έγκαιρη ενημέρωσή μας, ώστε να αντικατασταθεί η θέση.

Για όσες οικογένειες το επιθυμούν θα υπάρχει πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών.

leave a comment

A nice comment is very much appreciated!


"Κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι ρούσι, κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι γκρι ..."

Έτσι διαλέγανε παλιότερα τα παιδιά ποιος θα τα φυλάει, ποιος θα κυνηγάει, ποιος θα χωριστεί. Αυτό το παιδικό λάχνισμα «Το Κοπερτί» που έχει όλη τη χαρά του παιχνιδιού στη γλώσσα των παιδιών διαλέξαμε για να βαφτίσουμε το σχολείο μας.