Οι άνθρωποι


Η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι η αγάπη, η χαρά, τα χαμόγελα που ανταλλάσουν κάθε μέρα εκπαιδευτικοί και παιδιά στο Κοπερτί.

Στην ομάδα μας θα συναντήσετε παιδαγωγούς διαφόρων ειδικοτήτων και ηλικιών. Όλοι μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα παιδιά, το κέφι για παιχνίδι και δημιουργία, την ανησυχία για την ανάπτυξή τους, το πάθος μας για τη βιωματική εκπαίδευση και την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη. Λειτουργούμε καθημερινά ως ομάδα με κοινές αξίες και στόχους, με συνέπεια και διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον. Γνωρίστε όλη την ομάδα του Κοπερτί:

 

 

 

 

H ομάδα

Πατρικίου Στεφανία

Εικαστικός


Είμαι μέλος της οικογένειας του Κοπερτί από το ξεκίνημά του και τα τελευταία χρόνια έχω αναλάβει τα μαθήματα Εικαστικών των μεγαλύτερων παιδιών του σχολείου. Οι σπουδές μου στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μου έδωσαν τις γνώσεις να δημιουργώ συνθήκες ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης σ΄ένα σχολικό πλαίσιο. Πιστεύω πως μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία, τα παιδιά καλλιεργούν την αισθητική τους αντίληψη, δημιουργούν με φαντασία, εξοικειώνονται με καινούργια υλικά και διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Έλσα Χατζημουρατίδου

Διευθύνουσα Σύμβουλος


Ιωάννα Φουντούκα

Εκπαιδευτικός


Σπούδασα νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φέτος ως μέλος της ομάδας του «Κοπερτί», πραγματοποιώ το όνειρο που είχα, να συνεισφέρω στην ανάπτυξη και εξέλιξη των μικρών παιδιών. Το ζεστό κλίμα των ανθρώπων και η δημιουργικότητα που αποτυπώνεται στο χώρο, με εμπνέουν καθημερινά στο να προσφέρω το καλύτερο δυνατό του εαυτού μου. Η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, γεμάτη από μοναδικά συναισθήματα με βασικότερο την αγάπη, που την εισπράττουμε στην πιο απλή και αγνή μορφή της, τις αγκαλιές δηλαδή των παιδιών στις πιο ανύποπτες στιγμές!

Πασίδη Ελισάβετ

Παιδαγωγός


Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, γεμάτη ιδέες και όρεξη στο πλευρό των παιδιών. "Δεν ξέρω τι θα κάνω ακριβώς όταν μεγαλώσω, το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ασχολούμαι με παιδιά". Έτσι έλεγα από μικρή και έτσι έγινε. Κατά τη φοιτητική μου ζωή εργάστηκα με κάθε τρόπο με παιδιά διαφόρων ηλικιών. Φέτος θα έχω την τύχη να μπω στην οικογένεια του Κοπερτί και να ασκήσω το επάγγελμα της νηπιαγωγού μέσα στην τάξη. Αγαπάω πολύ τα παιδιά και είναι η μεγαλύτερη έμπνευση για μένα, μεγαλύτερη από κάθε βιβλίο δραστηριοτήτων του νηπιαγωγείου. Ας ανοίξουμε καλά τα μάτια και τα αυτιά μας και να δούμε τι θέλουν οι μικροί μας φίλοι, θα εκπλαγούμε από το αποτέλεσμα!

Μαρία Τσακοντσή

Εκπαιδευτικός


Μέσα στον κόσμο του Κοπερτί, είδα με μάτια πιο καθαρά από ποτέ, το μεγαλείο της παιδικής σκέψης, την αξία της ελεύθερης ψυχής και την ουσία της πνευματικής και ηθικής καλλιέργειας. Περήφανη που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του, απολαμβάνω καθημερινά αυτή την διαδρομή των παιδιών προς την ανακάλυψη του κόσμου, βάζοντας και το δικό μου παιδαγωγικό λιθαράκι στην κοινή αυτή πορεία, με πυρήνα και οδηγό το ίδιο το παιδί.

Ευαγγελία Βράγγα

Εκπαιδευτικός


Στην οικογένεια του Κοπερτί μπήκα το 2015 και από τότε αυτή η εμπειρία μόνο πολλές γνώσεις και όμορφα συναισθήματα μου δίνει. Η καθημερινή επαφή με τα παιδιά είναι κάτι πολύτιμο, καθώς μαθαίνουν τα παιδιά από τους μεγάλους και οι μεγάλοι ακόμη περισσότερα από τα παιδιά. Μία αυθόρμητη αγκαλιά, ένα χαμόγελο κι ένα φιλί αρκούν για να είναι η κάθε μέρα μου ξεχωριστή!

Παναγιωτίδου Σοφία

Παιδαγωγός


Με την ένταξή μου στην ομάδα του Κοπερτί νιώθω χαρούμενη που μπορώ να αξιοποιήσω τις σπουδές μου σε ένα άρτιο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ως εκπαιδευτικός στόχος μου είναι το παιδί να νιώθει ασφάλεια αλλά και να λαμβάνει βασικές γνώσεις για την ζωή. Για μένα τα παιδιά είναι η πιο μεγάλη επένδυση που αξίζει να κάνει η ανθρωπότητα. Έτσι κι εγώ προσπαθώ να επενδύσω στα παιδιά γιατί πιστεύω ότι μπορούν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο.

Μέτσι Άρτα

Υπεύθυνη καθαριότητας


Εργάζομαι τα τελευταία 9 χρόνια στον τομέα Καθαριότητας του Κοπερτί. Είμαι χαρούμενη που έχω την ευκαιρία καθημερινά να δουλεύω ανάμεσα σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά αξίζουν τα πάντα κι εγώ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Κοπερτί δίνουμε τα πάντα γι’ αυτά! Χαίρομαι ιδιαίτερα αυτή την επαφή και εύχομαι να μπορώ να εργάζομαι πάντα σε αυτό τον υπέροχο χώρο!

Τσέλιου Αναστασία

Παιδαγωγός


Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Από το 2015 εργάζομαι σε νηπιαγωγεία, after school, summer camps και kid’s club . Επιπλέον έχω εργαστεί σε διεθνή νηπιαγωγείο και after school της Ολλανδίας. Νιώθω ευγνωμοσύνη που ανήκω κι εγώ στην καταπληκτική ομάδα του Κοπερτί. Ανυπομονώ, μαζί με τα παιδιά, να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε και να πειραματιστούμε σε αυτό το ασφαλές και όμορφο περιβάλλον.

Μπασδάρα Κατερίνα

Παιδαγωγός


Πιστεύω πως το επάγγελμα του παιδαγωγού με επέλεξε και το επέλεξα ταυτόχρονα κι αυτό δεν ήταν κάτι τυχαίο.. Ως απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προσπαθώ με τη σειρά μου να δώσω τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης και κατανόησης. Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που ανήκω στην οικογένεια του Κοπερτί! Ένα σχολείο που με αρωγό τη βιωματική μάθηση αναδεικνύει και αναπτύσσει όλες τις δεξιότητες των παιδιών.

Μαρία Κατσάρα

Παιδίατρος


Από τον Οκτώβριο του 2019 έχω τη χαρά να προσφέρω τις παιδιατρικές μου υπηρεσίες στο Κοπερτί, όπου πριν από χρόνια είχα εμπιστευτεί και τα δικά μου παιδιά για την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση τους. Μετά από 14 χρόνια θητείας στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», εργάζομαι από τριετίας ως ιδιώτης παιδίατρος στο Ντεπό, ενώ παράλληλα απασχολούμαι ως επιστημονική συνεργάτιδα στην Παιδοπνευμονολογική Μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Η καλή ψυχοσωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών αλλά και η ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων είναι στις βασικές μου προτεραιότητες.

Ματίνα Προσκυνητοπούλου

Εκπαιδευτικός


Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκω στην οικογένεια του Κοπερτί από το 2015. Η χαρά μου έγκειται στο να στηρίζω τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα προς την μάθηση, την ανεξαρτησία και την κοινωνικοποίηση! Καθημερινά παίρνω αγάπη και ενέργεια από το παιδιά και αυτό επιβεβαιώνει την επιλογή μου να γίνω νηπιαγωγός! Απολαμβάνω το συναίσθημα όταν στο τέλος της χρονιάς βλέπω μια δεμένη και γεμάτη χαμόγελα ομάδα!!!

Χρυσούλα Παπουλίδου

Νοσηλεύτρια


Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έγινα μέλος της οικογένειάς του Κοπερτί λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά με ώθησε να διατηρήσω αυτή την καθημερινή επαφή φροντίζοντάς τα πάντοτε με αγάπη, ευαισθησία και χαμόγελο.

Χρύσα Δημητριάδου

Εκπαιδευτικός


Πιστεύω ότι το σημαντικότερο έργο μίας νηπιαγωγού είναι να προσφέρει στα παιδιά γενικές γνώσεις, αλλά και να τα μαθαίνει να προσπαθούν, να μην το βάζουν κάτω, να σέβονται το ένα το άλλο και να συνυπάρχουν σε μια ομάδα. Είμαι ευγνώμων γιατί στο Κοπερτί συνεργάζομαι με εκπαιδευτικούς που έχουμε κοινούς στόχους και «πιστεύω», δίνοντας καθημερινά αγάπη και φροντίδα στα παιδιά.

Χριστίνα Αναστασιάδου

Εκπαιδευτικός


Ως Βρεφονηπιοκόμος στόχος μου είναι να καθοδηγώ και να βοηθώ, με γνώμονα την ενσυναίσθηση, το κάθε παιδί ξεχωριστά να εξελιχθεί σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η χαρά μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη που βρίσκομαι μέσα στην αγκαλιά του Κοπερτί και αποτελώ πλέον μέλος της οικογένειας του σχολείου.

Λιόλια Φωτεινή

Παιδαγωγός


Η αγάπη μου για τα παιδιά αποτέλεσε αφετηρία του ταξιδιού μου ως νηπιαγωγός. Σπούδασα στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και έχω τη χαρά να ανήκω κι εγώ στην ομάδα του Κοπερτί. Νιώθω πολύ τυχερή που μπορώ να συνδράμω στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία. Στόχος μου είναι μέσω της μάθησης σ΄ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και χαρά τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους έχοντας σύμμαχο όλα τα απαραίτητα εφόδια. Το χαμόγελο και η απλόχερη αγάπη των παιδιών είναι η επιβράβευση και η κινητήρια δύναμη για περαιτέρω εξέλιξη.

Ζαγανίδη Ανθοπούλου Θωμαϊς

Αγγλικά & STEM


Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ευλογία, ως ομογενής απ’την Αυστραλία που έγινα κι εγώ μέλος της ομάδας του Κοπερτί! Σπούδασα Βιολογία με μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση (Master of Education) στο University of Melbourne. Πιστεύω ακράδαντα ότι η αληθινή γνώση βασίζεται στην πρακτική εμπειρία. Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων που μπορώ, ως φυσικός ομιλητής (native speaker), να διδάξω την αγγλική γλώσσα και παράλληλα να διαμορφώσω το πρόγραμμα STEM γι’ αυτήν την τρυφερή ηλικία, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, να έρθουν σε επαφή και να αγαπήσουν, μέσω της βιωματικής διδασκαλίας τις θετικές επιστήμες, εφοδιάζοντας τα για μια ζωή.

Σοφοκλής Γρηγοριάδης

Οδηγός


Τελειώνοντας το Λύκειο σπούδασα στη Σχολή Πυθαγόρα Γραφικές Τέχνες. Παράλληλα εργαζόμουν σε ένα διαφημιστικό γραφείο όταν άρχισαν οι υπολογιστές να εισβάλουν στο χώρο χρειαζόταν μεγαλύτερη επένδυση κι έκλεισε το γραφείο. Αργότερα ασχολήθηκα για 13 χρόνια ως πατρονίστ – κόφτης ενδυμάτων ώσπου και οι βιοτεχνίες έφυγαν από την Ελλάδα. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζομαι ως οδηγός σχολικών λεωφορείων μόνο σε παιδικούς σταθμούς

Αλεξάνδρα Μουρατίδου

Συνοδός


Σπούδασα Βρεφονηπιοκόμος, άρα έχω επιλέξει άρα ο εργασιακός μου βίος να αφορά σε κάθε περίπτωση τα «παιδιά». Εργάζομαι στο Κοπερτί ως συνοδός του σχολικού λεωφορείου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που καταφέρνω καθημερινά να τους προσφέρω την ασφαλή μετακίνηση τους, σε συνεργασία με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους του Κοπερτί.

Μιχαήλ Ρούλα

Παιδαγωγός


Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από την ικανοποίηση που νιώθεις όταν ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτό που αγαπάς και στην περίπτωση μου η συναναστροφή παιδιών ήταν και είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Γνωρίζω οτι είναι σημαντικό για ένα παιδί να του προσφέρεις στοργή, αγάπη αλλά και τα κατάλληλα ερεθίσματα που θα βοηθήσουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή του. Αυτός είναι κι ο στόχος μου ως βρεφονηπιοκόμος. Αποτελώντας μέλος της οικογένειας του Κοπερτί, έχω την τιμή να συνεργάζομαι με έμπειρους και αξιόλογους συναδέλφους και νιώθω ιδιαίτερα τυχερή γι΄ αυτό.

Ευλαβή Τότα

Μουσικός


Μέσα από τις σπουδές μου στην Παιδαγωγική, μέσω των εξειδικεύσεων και της εμπειρίας μου στην Μουσικοπαιδαγωγική, πιστεύω πως η συμμετοχή του παιδιού στη μουσική επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη του. Νιώθω χαρούμενη που συμμετέχω στην οικογένεια του Κοπερτί, ένα χώρο που ασπάζεται τη βιωματική μάθηση και με αγάπη και μεράκι στηρίζω τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών. Σε ένα περιβάλλον συναισθηματικής ασφάλειας και χαράς, κάθε παιδί εμψυχώνεται να εξερευνά με το σώμα, τη φωνή και το μυαλό του, με σεβασμό στην αστείρευτη δημιουργικότητα του και τους ρυθμούς ανάπτυξής του

Χρήστος Μπουμπουτίνης

Οδηγός


Εργάζομαι τα τελευταία 8 χρόνια στον παιδικό σταθμό. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με την οδήγηση, πόσο μάλλον ως οδηγός σχολικού. Μετά από τόσο καιρό έχω να πω ότι ειλικρινά το να δουλεύει κανείς με παιδιά είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν!

Αγγελική Σουρμελίδου

Συνοδός


Έχοντας την πεποίθηση ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν ο καθένας μας έκανε επάγγελμα αυτό που πραγματικά αγαπούσε, αποφάσισα να το κάνω κι εγώ πράξη. Ξεκίνησα τις σπουδές μου ως κοινωνική λειτουργός- θεολόγος, αλλά αυτό που πάντοτε αγαπούσα απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί, ήταν τα παιδιά! Έτσι επειδή ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσει κανείς τα όνειρα του συνέχισα τις σπουδές μου ως βρεφονηπιοκόμος και είχα την τύχη να εργαστώ στον παιδικό σταθμό που πάντοτε θαύμαζα, το Κοπερτί! Ζω σε ένα φιλικό περιβάλλον γεμάτο ανθρώπους με αγάπη και μεράκι γι' αυτό που κάνουν!

Αλεξία Τασιούκα

Εκπαιδευτικός


Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η αγάπη μου για τα παιδιά ήταν η αφετηρία γι’ αυτό το υπέροχο και συνάμα μοναδικό ταξίδι γεμάτο καθημερινά με παιδικές φωνές, αγκαλιές, όνειρα, φιλίες, ανησυχίες, αισιοδοξία.. Δεν περιγράφονται με λόγια τα συναισθήματα που σου δίνει η επαφή με τα παιδιά!! Θα θυμάμαι πάντα πως «Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο». ΚΟΠΕΡΤΙ σ’ ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη αγκαλιά σου.. κοντά σου κάθε μέρα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία πλημμυρισμένη με ιδέες, χρώματα και μελωδίες!!

Κατερίνα Γκιλέκα

Γραμματέας


Έχω αναλάβει τα καθήκοντα της γραμματείας κατά την απογευματινή λειτουργία του Κοπερτί. Σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι το να χτίζω συνεχώς μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς, ενώ παράλληλα να διευκολύνω πρακτικά και οργανωτικά τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Μου δίνει μεγάλη χαρά να αντικρίζω καθημερινά ένα σχολείο, στο οποίο δε λείπει ποτέ το χαμόγελο.

Κωνσταντίνα Σφέτσιου

Εκπαιδευτικός


Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του. Το 2016 είχα την πρώτη μου επαφή με το ΚΟΠΕΡΤΙ. Η φιλοσοφία του σχολείου, οι υποδομές, η οργάνωση, οι ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, οι αξιόλογοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, η ομαδικότητα, οι κοινοί στόχοι και κυρίως η αγάπη και ο σεβασμός προς τα παιδιά ήταν η αιτία που επιδίωξα να εργαστώ στο Κοπερτί. Στόχος μου είναι να διαμορφώσω παιδιά αυτόνομα, με αξίες ισότητας και δικαιοσύνης, με σεβασμό προς τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον και κυρίως με αγάπη προς τον εαυτό τους, μέσω της παιδοκεντρικής και βιωματικής προσέγγισης.

Κωνσταντίνα Λογδανίδου

Εκπαιδευτικός


Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Από το 2007 εργάζομαι σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, παιδότοπους και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Στο ΚΟΠΕΡΤΙ τοποθετήθηκα το 2013. Αγαπώ ότι έχει να κάνει με παιδιά, το απρόβλεπτο στη συμπεριφορά τους, τις «καινούριες λέξεις» που χρησιμοποιούν,  το ότι χαίρονται με τα πιο απλά πράγματα, το ότι συχνά μπερδεύονται και με φωνάζουν «μαμά». Σκοπός μου είναι να μαθαίνω στα παιδιά να εκτιμούν τον εαυτό τους, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να κάνουν φίλους, να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να προσπαθούν. Αυτό που προσφέρει η δουλειά σε μένα είναι ότι με κάνει να νιώθω πάλι παιδί.

Κατερίνα Χασιώτου

Εκπαιδευτικός


Περνώντας έξω από Κοπερτί και βλέποντας τα γελαστά παιδιά και τους υπέροχους στολισμούς του νεοκλασικού, επιθυμούσα να εργαστώ και εγώ εδώ. Μετά τις σπουδές μου στην ειδικότητα της παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας, δημιουργίας και έκφρασης το 2007, ξεκίνησα πρακτική στο Κοπερτί. Η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε το 2008. Από τότε ανήκω σ’ αυτή τη μοναδική ομάδα.

Ζωή Ραμπότα

Εκπαιδευτικός


Έχω τη χαρά να βρίσκομαι κι εγώ στην όμορφη συντροφιά των εκπαιδευτικών του ΚΟΠΕΡΤΙ και να εργάζομαι ως νηπιαγωγός. Κάθε σχολική χρονιά μας προσφέρει όμορφες εμπειρίες, γέλια, τραγούδια, στιγμές γεμάτες χαρά και παιχνίδι, που τις μοιραζόμαστε δάσκαλοι και παιδιά. Μέσα από την καθημερινή επαφή μας μαζί τους μας δίνει την ευκαιρία να γινόμαστε κι εμείς παιδιά, να παίρνουμε παράδειγμα από τον αυθορμητισμό τους, την αγάπη και τα χαμόγελα και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς σαν εκπαιδευτικός.

Μάγδα Καστρινοπούλου

Εκπαιδευτικός


Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που βρίσκομαι στην οικογένεια του Κοπερτί, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπώ. Είναι θαύμα να δουλεύεις με παιδιά καθημερινά και να τους μαθαίνεις πως να ανακαλύψουν τον κόσμο και την μάθηση. Η αγάπη που εισπράττεις καθημερινά είναι ανεκτίμητη. Βοηθάς τα παιδιά να διαμορφώσουν προσωπικότητα, χαρακτήρα, γίνεσαι μια δεύτερη οικογένεια γι’ αυτά και νιώθω περήφανη που συμμετέχω σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι συναρπαστικό να γίνεσαι και εσύ καθημερινά παιδί και να γεμίζεις εμπειρίες και γνώσεις. Η καλύτερη ανταμοιβή για μένα είναι η αγκαλιά, το φιλί και ένα «σ’ αγαπώ κυρία» μέσα από την καρδιά των παιδιών.

Ιωάννα Κοτανίδου

Εκπαιδευτικός


Στο Κοπερτί ξεκίνησα να εργάζομαι από το 2006 ως βρεφονηπιοκόμος. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι μέχρι και σήμερα στο Κοπερτί. Ως μαμά πλέον, μπορώ να συμμεριστώ τις ανησυχίες των γονιών τη στιγμή που αποχωρίζονται για πρώτη φορά τα παιδιά τους. Γι΄ αυτό προσπαθώ, μαζί με τις συναδέλφους μου, να προσφέρω την πιο ασφαλή και ζεστή αγκαλιά στα μικρά παιδιά του σχολείου μας.

Νατάσα Μισαηλίδου

Εκπαιδευτικός


Με τη συμμετοχή μου στην παιδαγωγική ομάδα του Κοπερτί είμαι κάθε μέρα μια ευτυχισμένη βρεφονηπιοκόμος. Μεταδίδω στα παιδιά γνώσεις, αρχές, ήθος, ελευθερία ιδεών και πνεύματος. Τους βοηθάω να βάζουν σε ό,τι κάνουν το συναίσθημά τους. Εκτός, όμως, από το να διδάσκω, διδάσκομαι από τον αυθορμητισμό τους, την ανιδιοτελή αγάπη, την ειλικρίνειά και την όρεξή τους.

Κούρτη Μιχαέλα

Εκπαιδευτικός


Η καθημερινή συναναστροφή με τα παιδιά είναι γεμάτη αγάπη, εκπλήξεις και πολλά χαμόγελα! Είμαι απόφοιτος του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ανήκω κι εγώ στη δημιουργική ομάδα του Κοπερτί. Η πληθώρα των συναισθημάτων που με κατακλύζει καθημερινά, η δημιουργικότητα, η μάθηση, η ανακάλυψη κ ο αυθορμητισμός των παιδιών είναι κάποιοι από τους λόγους που επέλεξα αυτό το επάγγελμα.

Νάνσυ Πασόλη

Συνοδός


Εργάζομαι στο ΚΟΠΕΡΤΙ από το 2011 έως και σήμερα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη και τυχερή που ασκώ το επάγγελμα που αγαπώ και έχω σπουδάσει. Κάθε χρόνο οι προκλήσεις είναι διαφορετικές με τα παιδιά και εμείς δοκιμαζόμαστε μαζί τους. Οι στιγμές που ζεις με τα παιδιά καθημερινά είναι ξεχωριστές και αμέτρητες, η υποδοχή και η αγάπη που εισπράττω είναι αναντικατάστατη και μια επιβράβευση για εμένα, μια ζωγραφιά, μια αγκαλιά είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας.

Καββαδία Λέα

Εικαστικός


Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, σπούδασα Γραφιστική – μαθήματα ελεύθερου σχεδίου – σεμινάρια ιστορίας τέχνης. Από το 1990 πειραματίζομαι με τη ζωγραφική, το σχέδιο και τις κατασκευές. Συνεργάστηκα με τη γκαλερί ΖΜ, το ΜΜΣΤ και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Επιμελήθηκα χώρους, φεστιβάλ, εκθέσεις, έντυπα, βιβλία, δημιουργικά εργαστήρια. Έργα μου εκτίθενται σε ιδιωτικές συλλογές και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είναι χαρά μου που έχω τη δυνατότητα να διδάσκω σε παιδιά τα οποία μου προσφέρουν έμπνευση για δημιουργία.

Μαντώ Μαυρουδή

Εκπαιδευτικός


Ξεκινώντας απ΄την Κέρκυρα, περνώντας για σπουδές από τα Γιάννενα, έφτασα στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας ένα χώρο που θα με εκφράζει και θα μου επιτρέπει να «δημιουργήσω». Και μια μέρα βρέθηκα στο «Κοπερτί». Ήταν ο χώρος που με δέχτηκε στη ζεστή του αγκαλιά και με άφησε να δώσω και να δίνω καθημερινά την αγάπη μου στα παιδιά που φροντίζω με πολύ μεράκι να πάρουν όλα τα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους.

Σαμαράς Γεώργιος

Οδηγός


Τελείωσα το λύκειο ως βοηθός μικροβιολόγου, παρ’ όλα αυτά δεν ασχολήθηκα με το αντικείμενο αυτό. Με κέρδισε η οδήγηση γι’ αυτό κι εργάζομαι επαγγελματικά. Ο συνδυασμός της οδήγησης σχολικού λεωφορείου με τη χαρά των μικρών παιδιών με γεμίζει απόλυτα κι έτσι το χόμπι μου έγινε επάγγελμα.

Ελένη Καζαντζίδου

Εκπαιδευτικός


Είμαι νηπιαγωγός στο τμήμα των μικρών προνηπίων. Επέλεξα να κάνω αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι πραγματικά συναρπαστικό να γίνεσαι καθημερινά παιδί, να γεμίζεις με εμπειρίες και γνώσεις! Η καλύτερη στιγμή μέσα στην ημέρα στο Κοπερτί, για μένα είναι όταν είμαστε μαζί με τα παιδιά στην παρεούλα και κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά για να ξεκινήσει χαρούμενα η μέρα μας.

Ελένη Τσαλίκη

Εκπαιδευτικός


Λίγο μετά την πρακτική μου ως βρεφονηπιοκόμος, μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στην οικογένεια του ΚΟΠΕΡΤΙ. Κάθε μέρα εδώ είναι ξεχωριστή. Η επαφή με τα παιδιά είναι μοναδική και φυσικά είναι αυτή που μας εμπνέει καθημερινά να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη μετέπειτα πορεία τους.

Φλώρου Στέλλα

Παιδαγωγός


Όταν διάβασα τα λόγια της Maria Montessori, ότι το παιδί είναι η ελπίδα και η υπόσχεση για την ανθρωπότητα, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι το λειτούργημα- επάγγελμα που επέλεξα να ακολουθήσω, αυτό της νηπιαγωγού. Σπούδασα Βαλκανιολόγος και Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Η αμέριστη αγάπη μου για τα παιδιά και η αλληλεπίδραση μαζί τους, η προθυμία να προσφέρω στην εκπαίδευση, η δημιουργικότητα, η χαρά, και άλλοι τόσο όμορφοι λόγοι ήταν που με ώθησαν να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση και να εργαστώ ως παιδαγωγός.

Άλκηστις Καυκοπούλου

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος


Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο και παρέχω συμβουλευτική και διάγνωση σε χώρους προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης δρω στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση σεμιναρίων και διαλέξεων που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ευπαθείς ομάδες στην Κοινότητα.

Βαγγελιώ Μιχαλούδη

Γραμματέας


Ως γραμματέας υποδέχομαι κάθε απόγευμα τα παιδιά και γεμίζω χαμόγελα. Βρίσκω μοναδικό το πώς κάθε χρόνο αναπτύσσονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με παιδιά και γονείς. Είναι σημαντική η στήριξη όλων κατά την περίοδο προσαρμογής των παιδιών στο νέο περιβάλλον και τη νέα καθημερινότητα. Απαραίτητη είναι και η υποστήριξη προς τους γονείς και η συνεχής εξυπηρέτηση.

Οι ιδρυτές

Ανδρέας Μιχαλούδης
Αντώνης Βακάλης

"Κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι ρούσι, κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι γκρι ..."

Έτσι διαλέγανε παλιότερα τα παιδιά ποιος θα τα φυλάει, ποιος θα κυνηγάει, ποιος θα χωριστεί. Αυτό το παιδικό λάχνισμα «Το Κοπερτί» που έχει όλη τη χαρά του παιχνιδιού στη γλώσσα των παιδιών διαλέξαμε για να βαφτίσουμε το σχολείο μας.