Λειτουργία - Υπηρεσίες


Κάθε μέρα στο Κοπερτί κυλάει με πρόγραμμα και συγκεκριμένους κανόνες που ορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας.

O Κανονισμός Λειτουργίας του Κοπερτί αποτελεί τη συμφωνία που κάνουμε με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους συνεργάτες μας στην έναρξη της χρονιάς. Η τήρησή του από όλες τις πλευρές εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου όλο τον χρόνο.

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ
 • Σχολική τσάντα
 • Μία αλλαξιά σε σακούλα (εσώρουχα, κάλτσες, φόρμα πάνω και κάτω)
 • Μεταλλικό κατσαρολάκι με καπάκι
 • Πετσέτα φαγητού
 • Πουκάμισο εικαστικών με λάστιχο στα μανίκια
 • Οδοντόβουρτσα σε ατομική θήκη και Οδοντόκρεμα
 • Το καθημερινό φαγητό
 • Καπέλο για τις ημέρες με μεγάλη ηλιοφάνεια

Στα πλαίσια των πρόσθετων μέτρων Υγιεινής, σύμφωνα με συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, πρέπει κάθε μαθητής και μαθήτρια να φέρει αντισηπτικά μαντηλάκια καθημερινά στην τσάντα του-προσοχή όχι αντισηπτικά διαλύματα που διαθέτει το Σχολείο έτσι κι αλλιώς και η χρήση τους γίνεται με την επίβλεψη των Εκπαιδευτικών μας. Επίσης ισχύει η χρήση ατομικών παγουριών καθώς και ατομικών κουτιών (κασετίνες) για κάθε παιδί που θα περιέχουν:Μαρκαδόρους χοντρούς σε όλα τα χρώματα, 2 Μολύβια ,1 σβήστρα ,1 ξύστρα, 1 σετ ξυλομπογιές

Παρακαλούνται όλες οι οικογένειες να αποστείλουν τα παραπάνω υλικά για την εύρυθμη συμμετοχή των παιδιών σε όλες τις δραστηριότητες. Όλα τα παραπάνω εφόδια πρέπει να αναγράφουν το όνομα του παιδιού και να αντικαθίστανται αμέσως όταν επιστρέφονται για κάποιο λόγο στο σπίτι. Παρακαλούμε τα προσωπικά παιχνίδια του παιδιού να μην έρχονται στο «Κοπερτί» χωρίς ενημέρωση ή συνεννόηση με τις εκπαιδευτικούς, εκτός από τις περιπτώσεις που θα αξιοποιούνται σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της περιόδου.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Όσον αφορά τα δίδακτρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

 • Τα  δίδακτρα είναι ετήσια σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, αφορούν πενθήμερη, απασχόληση του παιδιού κατά την 11μηνη σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος-Ιούλιος) και καταβάλλονται σε 3 δόσεις (Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου και Μαρτίου).
 • Η χρήση και αξιοποίηση των Σχολικών λεωφορείων μας επιβαρύνονται με μεταφορικά ενώ ημερήσια χρέωση για απασχόληση του παιδιού το Σάββατο, κατόπιν συνεννόησης, είναι 15€.
 • Τα δίδακτρα των απογευματινών τμημάτων ορίζονται βάσει συμφωνίας της συμμετοχής του παιδιού στο τμήμα, μιας και δίνεται η δυνατότητα επιλογής λιγότερων ημερών ή καθημερινής ημιαπασχόλησης στο ΚΟΠΕΡΤΙ.
 • Έκπτωση 10% επί του συνόλου των διδάκτρων παρέχεται στα 2 αδέλφια, ενώ για το 3ο παιδί της οικογένειας παρέχεται επιπλέον έκπτωση 50%.
 • Στις επιβαρύνσεις για τη χρήση του λεωφορείου δεν παρέχεται έκπτωση.
 • Ο τρόπος και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των διδάκτρων ορίζονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που εμπεριέχεται στην αίτηση εγγραφής και υπογράφεται μεταξύ του «Κοπερτί» και του γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα παιδιά παραδίδονται από τις δασκάλες στο γονέα ή σε οικείο, υποδειχθέν από τον γονέα, πρόσωπο. Σε περίπτωση αναγκαίας αλλαγής του πρόσωπου αυτού, ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνεί εγκαίρως με τη Γραμματεία και να ορίζει τα στοιχεία ταυτοποίησης του ατόμου που θα παραλάβει το παιδί. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εξορμήσεις και επισκέψεις στο Οικολογικό Αγρόκτημα, σε Μουσεία, σε εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις, δραστηριότητες για τις οποίες οι γονείς ενημερώνονται εγγράφως εγκαίρως και καλούνται να εγκρίνουν με υπεύθυνη δήλωση τη συμμετοχή του παιδιού τους.

Σε όλα τα παιδιά που εγγράφονται στο Κοπερτί παρέχεται ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΙΑΤΡΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Στο Κοπερτί διαθέτουμε σε καθημερινή βάση έμπειρο πτυχιούχο νοσηλευτή και επιπλέον συνεργαζόμαστε με μια ομάδα ιατρικής και επιστημονικής υποστήριξης στελεχωμένη με άρτια καταρτισμένους επιστήμονες. Οι συνεργάτες μας είναι:

Ι. Μπατάινε, Παιδίατρος
Σ. Κάντος, Ορθοδοντικός
Α. Καυκοπούλου, Σχολική Ψυχολόγος

Ο ρόλος των συνεργατών μας περιορίζεται στο πρώτο καθαρά διαγνωστικό στάδιο και την αντίστοιχη ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί του Κοπερτί βρίσκονται στη διάθεση των γονέων, κατόπιν ραντεβού, κάθε Παρασκευή από τις 15.00 μμ έως τις 17:00 μμ. Πραγματοποιούμε επίσης συγκεντρώσεις γονέων των τμημάτων, εκδηλώσεις και σεμινάρια για ζητήματα που αφορούν τους γονείς. Όλοι οι γονείς λαμβάνουν γραπτή ενημέρωση και μπορούν με ειδικό κωδικό να έχουν πρόσβαση στην “τράπεζα φωτογραφιών” του Κοπερτί, όπου μοιραζόμαστε στιγμές από την καθημερινότητα στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο.

"Κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι ρούσι, κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι γκρι ..."

Έτσι διαλέγανε παλιότερα τα παιδιά ποιος θα τα φυλάει, ποιος θα κυνηγάει, ποιος θα χωριστεί. Αυτό το παιδικό λάχνισμα «Το Κοπερτί» που έχει όλη τη χαρά του παιχνιδιού στη γλώσσα των παιδιών διαλέξαμε για να βαφτίσουμε το σχολείο μας.