“Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω,
τα έμαθα στο νηπιαγωγείο”

Robert Fulghum

“Στο σχολείο πρέπει να μαθαίνουμε γελώντας.”

Gianni Rodari

“Από μόνοι τους οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν ποτέ τίποτε κι είναι πολύ κουραστικό για τα παιδιά να τους δίνουν κάθε φορά εξηγήσεις.”

Antoine de Saint-Exupéry

“Δεν φοβόμαστε τον θόρυβο και την αταξία… μέσα τους βρίσκεται ο σπόρος της αυτονομίας, της ησυχίας και της τάξης…”

Θεόδωρος Κάστανος

Ανοίξαμε μια ζεστή, δημιουργική και ασφαλή αγκαλιά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για ν᾽ αναπτύσσονται τα παιδιά μας χαρούμενα κάθε μέρα.

Δημιουργήσαμε το Κοπερτί, γιατί θέλαμε έναν παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο όπου θα χαιρόμαστε να εργαζόμαστε και να πηγαίνουν τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι ελκυστική, για αυτό φροντίζουμε η σχολική ζωή στο Κοπερτί να είναι κάθε μέρα μια ευχάριστη δημιουργική εμπειρία, πλούσια σε δραστηριότητες και γνώσεις. Σκοπός μας είναι μέσα από τη βιωματική μάθηση να προωθούμε την ανάπτυξη των παιδιών σε κάθε τομέα. Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας είμαστε περήφανοι που υποδεχόμαστε και αποχαιρετούμε δεκάδες χαμογελαστά παιδιά κάθε μέρα.

Λειτουργούμε καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και είμαστε ένα ανοιχτό σχολείο. Εάν το παιδί σας έρχεται στο Κοπερτί, μπορείτε κατόπιν συνεννόησης να μας επισκεφτείτε και να περάσετε μια μέρα στο σχολείο μαζί. Εάν σκέφτεστε να μας εμπιστευτείτε το παιδί σας, ελάτε να μας γνωρίσετε, να δείτε τους χώρους μας και να συζητήσουμε τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα μας. Μπορείτε, ακόμη, να συμμετέχετε στη δραστηριότητα Παιδιά και Γονείς μαζί, στα Κυριακάτικα Κοπερτί ή σε κάποια από τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια που διοργανώνουμε για γονείς και εκπαιδευτικούς.  

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο βάζουμε τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία των παιδιών στην εκπαίδευση και στη ζωή.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ


Στεγάσαμε  το Κοπερτί σε ένα κτίριο στολίδι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, όπου υποδεχόμαστε παιδιά από κάθε γωνιά της πόλης.

 

« 1 of 2 »

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι η αγάπη, η χαρά, τα χαμόγελα που ανταλλάσουν κάθε μέρα
εκπαιδευτικοί και παιδιά στο Κοπερτί.

Στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα εμπνευσμένων, άρτια καταρτισμένων επιστημονικά, αφοσιωμένων και έμπειρων εκπαιδευτικών, για τους οποίους η φροντίδα, η ασφάλεια, η δημιουργικότητα και η ανάπτυξη κάθε παιδιού είναι προσωπική υπόθεση.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί στο Κοπερτί ακολουθούν πρόγραμμα διαρκούς επιμόρφωσης και, επιπλέον, εφαρμόζουμε εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης του ανθρωπίνου δυναμικού και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου. Γνωρίστε τους εκπαιδευτικούς μας: 

ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΠΕΡΤΙ

Αναστασία Ρασιδάκη
Μάγδα Καστρινοπούλου
Γεωργία Ρήγα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Στο Κοπερτί η φροντίδα για την ανάπτυξη των παιδιών, οι σχέσεις με  γονείς και  εκπαιδευτικούς  δεν περιορίζονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

ΠΑΙΔΙΑ & ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΚΟΠΕΡΤΙ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΑΡΤΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟ BLOG ΜΑΣ


 Διαβάστε ιστορίες από την καθημερινότητα του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού, ενημερωθείτε για εξελίξεις στις παιδαγωγικές αντιλήψεις και αναζητήσεις, μάθετε και για τις επόμενες εκδηλώσεις του Κοπερτί.

Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του Κοπερτί Κυριακή 5 Ιουνίου 11:30π.μ. στο Ράδιο Σίτυ

May 19, 2016


“Θα καεί το πελεκούδι…”ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ, 11.30 π.μ. στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ (Παρασκευοπούλου 9), τα “Κοπερτάκια” δέκα χρόνων συναντιόμαστε σε μια γιορτή που θα τη θυμόμαστε για…10 χρόνια τουλάχιστον. Παρέα με το Κρουστόφωνο που γίνεται κι αυτό 20!!! θα τραγουδήσουμε , θα παίξουμε, θα ξεφαντώσουμε ταξιδεύοντας σε μουσικές στιγμές μας της πρώτης δεκαετίας ΚΟΠΕΡΤΙ. Προσοχή: Τηλεφωνήστε […]
Διαβάστε περισσότερα
Μαθήματα που “χαράσσουν”…

April 5, 2016 | 0 Comments


Πόσο τυχερά είναι τα παιδιά μας που βίωσαν ένα δίωρο εκπαίδευσης και εξοικείωσης με την κίνηση των τυφλών ατόμων! Χάρη στην Γιάννα Ζαχαρού-μαμά του Σχολείου- τα παιδιά μας τώρα “ξέρουν”…. Λίγα λόγια από την Γιάννα: Η συνάντηση αυτή για μένα ήταν μία εξαιρετική εμπειρία , πέρασα υπέροχα, ελπίζω να βοήθησα αρκετά. Τα παιδιά απέδειξαν για […]
Continue Reading
10 Χρόνια Κοπερτί – 50 Εικόνες-“Πιτσιλιές” στην πόλη μας

April 1, 2016


10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΕΡΤΙ – 50 ΕΙΚΟΝΕΣ – “ΠΙΤΣΙΛΙΕΣ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Διαβάστε περισσότερα
Περισσότερες δημοσιεύσεις17 περισσότερες δημοσιεύσεις
Δεν υπάρχουν περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Η γραμματεία του Κοπερτί είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει. Για ό,τι χρειαστείτε  μπορείτε να επικοινωνήσετε  μαζί μας τηλεφωνικά, μέσω e-mail, ή μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας.

Βασ. Όλγας 71 & 28ης Οκτωβρίου 15, 546 42
(στάση: Λαογραφικό Μουσείο)
Τηλ: 2310 866 123
Ε-mail: koperti@hotmail.com

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

Χρήσιμα έγγραφα:

 

"Κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι ρούσι, κοπερτί το κοπερτί, τάπι τάπι γκρι ..."

Έτσι διαλέγανε παλιότερα τα παιδιά ποιος θα τα φυλάει, ποιος θα κυνηγάει, ποιος θα χωριστεί. Αυτό το παιδικό λάχνισμα «Το Κοπερτί» που έχει όλη τη χαρά του παιχνιδιού στη γλώσσα των παιδιών διαλέξαμε για να βαφτίσουμε το σχολείο μας.